Vacature IT Jobstudent juli – september 2023 (2-4 weken)

Voor de vakgroep Beleidsinformatica en Operationeel Beheer aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde zijn we op zoek naar 1 of meerdere IT-jobstudent(en) voor het ontwerpen/uitbreiden van twee applicaties in Angular met een node.js backend.

Applicatie 1: Uitbreiden digital marketplace software

In de eerste plaats moet het digital marketplace web-applicatie worden uitgebreid. Deze applicatie bied de mogelijkheid om verschillende services and products Peer-2-Peer aan te bieden.

Applicatie 2: Local Tourism Platform in Rwanda/Uganda

In de 2de plaats moet een web-applicatie worden ontwikkeld om lokale, duurzame toerisme in Rwanda en Uganda te bevorderen. Met deze applicatie kunnen toeristen op een gemakkelijke, efficiënte en betrouwbare manier in contact komen met lokale aanbieders van activiteiten (bijv. wandelingen, fietspaden, pottenbakkerslessen, boerderijen, kampeerterreinen, enz.). Op dit moment is toerisme sterk in handen van grote tech bedrijven zoals Airbnb, Tripadvisor en Booking.com. Deze bedrijven hebben veel macht en rekenen een hoge commissie aan. Door een cooperative/non-profitorganisatie te plaatsen tussen toeristen en lokale activiteiten kunnen barrieres en kosten verlaagd worden, en door middel van een beoordelingssysteem kunnen toerisme aangetrokken worden en vertrouwen op lokale activiteiten waardoor het ondernemerschap  in economisch moeilijkere gebieden kan floreren.

Profiel

Hiervoor zoeken we een (of meerdere) student(en) informatica met ervaring in het programmeren van UIs en ruime kennis van Javascript, Typescript en Angular. Daarnaast is ook een basiskennis SQL en database design vereist.

Praktische informatie

Deze vakantiejob is voor 2 – 4 weken, kan flexibel opgenomen worden over 3 maanden, van juli tot en met september 2023. De communicatie zal voornamelijk via video-calls gebeuren. Bij interesse kunt u mailen naar thomas.derave@ugent.be